2017-09-14
好耐无食过一风堂,今日其实系为限定既<海胆冷制面>而黎。星期日七点钟黎到,好彩仲有😍!!✨个汤好清,带点点鲜味但味道略咸。话说系用法式清汤+日式上汤+海胆酱而成。不过海胆味我就唔系好觉喇🤔,汤底未算有惊喜,我觉得可以再冰冻d。不过个海胆真系好鲜甜好creamy!!🤤,一啖过啪晒,好正!!👅面质㨂普通但系都几烟韧弹牙,就咁食个面感觉有点寡,我自己加左另外豚骨面配既蒜泥同个辣辣地既京葱,加埋落去反而好食左。另外,三文鱼籽好鲜味,溏心蛋够嫩滑,叉烧粒好瘦无咩特别。价钱黎讲$138蚊唔系好抵,除左个海胆真系唔错👍🏻。 ✨✨德褔店限定<横浜家系豚骨>($78)想讲个汤底真系超正,超浓郁既鸡汤同猪骨味!!🤤🤤🤤👍🏻👍🏻👍🏻不过咁啱食果块猪就偏瘦左d,除此之外都好好味呢个系豚骨面配既蒜泥同个辣辣地既京葱,几惹味✨豚骨汤波菜($28), 汤底好清,豚骨味唔多觉,菜味就好浓。✨呢个好正👍🏻限定Zucca卷($32), 入边系南瓜蓉,点埋蜜糖真系香甜松脆👍🏻得四条仔😭唔够喉!!!!✨是日觉得最好食既登场!!估唔到最正既唔系拉面,系呢个鳗鱼天妇罗角包($38)😍😍😍, 香脆
✨✨德褔店限定<横浜家系豚骨>($78)
呢个系豚骨面配既蒜泥同个辣辣地既京葱,几惹味 ✨豚骨汤波菜($28), 汤底好清,豚骨味唔多觉,菜味就好浓。 ✨呢个好正👍🏻限定Zucca卷($32), 入边系南瓜蓉,点埋蜜糖真系香甜松脆👍🏻得四条仔😭唔够喉!!!!