2019-12-18 1080 浏览
老婆同我讲今晚好想食泰国野⋯⋯其实荃湾好食既都冇咩边几间咁岩之前经过尼间又冇试过、所以今晚就试下。先讲讲门口位 有个买糕点counter, 泰式糕点,同埋有虾片(但系冇试到,应该下次试)7点半钟入去都叫坐左8成满。坐既位都舒适呀。望下menu 都叫多选择,价钱比起路德围个D都平同抵食。咁就叫左个蒜容包、咸鱼炒芥兰、海南鸡半只、炒金边粉,同一杯清柠梳打。首先讲蒜容包!好食,个包好脆口,中心软熟。如果个蒜容味再重dd就更好。不过整体黎讲,质地系完美。唔干!先讲杯野饮清柠梳打,唔太推介啦。如果系原支梳打水上,会更加好。宜家一杯沟好晒,28蚊唔抵饮。味道似清热酷咁!所以唔推介饮!海南鸡,份量都好多!鸡好滑,仲有黄油!鸡肉都叫有鸡味!如果有海南鸡饭,应该更加好!酱汁唔差,系姜蓉较淡味! 整体黎讲 惊喜!另外咸鱼炒芥兰,好香咸鱼味!成碟都多咸鱼,唔似其他得几粒。所以成碟都好香好惹味。(好想食白饭)泰式金边粉,炒得好,够获气!酸味刚好,唔会盖过食物本身原有味。冇㶶味,同埋干身。豆干加皮加大虾,好食!好满意尼一餐!应该会再黎试其他野!希望尼间泰国茶 继续做落去,支持下!PS: 食完唔口渴 最惊系味精重
老婆同我讲今晚好想食泰国野⋯⋯
其实荃湾好食既都冇咩边几间

咁岩之前经过尼间又冇试过、所以今晚就试下。

7点半钟入去都叫坐左8成满。
坐既位都舒适呀。
望下menu 都叫多选择,价钱比起路德围个D都平同抵食。

首先讲蒜容包!

酱汁唔差,系姜蓉较淡味! 整体黎讲 惊喜!

好满意尼一餐!应该会再黎试其他野!
希望尼间泰国茶 继续做落去,支持下!

PS: 食完唔口渴 最惊系味精重。价钱连加一 $319 蚊,我觉得叫抵食!
2019-12-18
  • 泰式炒金边粉