2021-03-31 460 浏览
邻居话附近有间小店佢嘅晚饭好得,午餐好味CP值高,所以今日就同妈妈一齐去试佢嘅午餐先。Openrice 话开中午12点,但准时去到已经差唔多全埸满。一座低我哋就睇咗佢啲是日午餐,价钱大约系$42-50(包热饮/罐装汽水)。二话不说我就拣咗蒸龙趸头腩饭,妈妈就拣咗沙姜鸡饭。等左大约10分钟...一嚟到就觉得鱼俾得都好足,立即夹咗一旧嚟食,真系有惊喜,佢啲肉质好新鲜亦都冇雪藏味..底嘅蒜蓉粉丝亦都好惹味。跟住妈妈嘅沙姜鸡饭就嚟到,虽然冇特别大惊喜,但鸡都好入味。嘢饮我哋就叫咗一杯冻柠茶,一杯热柠茶,正常味道啦😆整体来讲呢间小店真系几好味,虽然入边只有两个姐姐喺度做嘢比较忙,但系以咁嘅价钱$50就可以食到龙趸头腩蒸饭CP值真系高。下次一定会book位去试下佢嘅晚饭,酸菜鱼。

跟住妈妈嘅沙姜鸡饭就嚟到,虽然冇特别大惊喜,但鸡都好入味。

嘢饮我哋就叫咗一杯冻柠茶,一杯热柠茶,正常味道啦😆

下次一定会book位去试下佢嘅晚饭,酸菜鱼。
2021-03-31