2023-07-03
经E字头APP订枱,可享主餐牌5折优惠。虽然优惠只做到晚上5点半,不过对于中意早食DINNER嘅我嚟讲,完全乎合我要求!! 🤤星期一晚上未够5点半嚟到,成为全场第一枱客人。入座后,职员悉心介绍餐牌,完全无因为半价而变得唔友善,赞!!👍主餐牌中只有NZ Angus Rib Eye $408同马卡龙$88无折外,其他都有半价。餐厅叫得Grill Room,当然最有信心就系Grill嘅食物啦!! 所以我地点左US Angus Rib Eye (16OZ) $468牛扒烧得好靓,而且够厚又大块!!虽然烧过左我地叫嘅5成熟少少,但肉质好柔软,而且好Juicy,但略嫌牛味偏淡,无平时食开嘅 US牛扒咁浓牛味。牛扒跟左三个酱,除左芥未酱外,淡淡酒香嘅牛扒烧汁同埋个清新香草橄榄油同块扒都好夹。😋配菜系黑松露薯蓉,好滑、黑松露好淡、好易入口,不过份量唔多。葡式香辣烧春鸡配黑松露薯条少律 $238上枱果阵心谂:乜呢只真系春鸡嚟架咩?! SIZE明明系芝麻鸡咁大🙈烧鸡烧到啱啱熟,鸡髀骨仲有少少红;调味适中,胸位较厚难入味,可以沾附上嘅烧鸡酱,呢个酱浓红椒粉味、辣味几出、而且酸酸地可以减腻。黑松露薯条份量好多
牛扒烧得好靓,而且够厚又大块!!
葡式香辣烧春鸡配黑松露薯条少律 $238
黑松露薯条份量好多,而且系淡淡松露味,唔会好煤气,易入口。
冻柠茶$28
由于我地未够5点半就入座,当时职员仲喺度Briefing紧,我地以为餐厅唔会送水,再者我地唔饮酒、已经饮左两杯咖啡、加上食野好少饮野嘅习惯,最终只点左杯冻柠茶。点知食到中段职员先送水…早知就唔点呢杯麻麻地嘅柠茶啦!😂
唯一要挑剔系职员太勤力,成日想嚟收碟收盘,我未食完已经想收😂食完就即刻收😂其实张枱够位放,我地又无加单,唔驶咁赶🙈
折后埋单$454,食物份量唔细、而且质素唔差,半价真系好抵!!😋