话说见佢第一日新开 又见佢个名有咖啡两个字咪谂住买杯咖啡饮啰, 好啦,咁我望过头顶个Menu见到佢热Cafe Latte $24 觉得几抵㖞,就更加觉得要试喇。 排队前面其实都系得 一个人, 个服务员得闲就望吓自己啲同事吹两句水, 有时就去带位,  有时就讲讲吓嘢突然行开咗,我心谂条友系咪新来㗎,但系我发觉原来唔系 佢啲同事都喺一担担,其他人都系喺度吹水。 Anyway讲返重点,咁我嗌热latte 同我讲上面头顶个Menu系错嘅,同埋佢剩系得大嘅杯,所以呢个价呢就要跟返纸张Menu个价$36, 我心谂冇问题啦,平时咖啡都差唔多呢啲价钱啦。咁我就俾钱啦,条四眼女依旧都系一心几用 但又冇效率,我俾applepay好似都俾咗几分钟。 过咗几分钟,佢递杯热latte俾我 个杯喺同麦当劳 细橙汁 嘅size仲要细, 如果呢个系个大杯装,咁我谂佢部咖啡机应该退休嘞。 不过我无谓为咗$36同佢去争论啦,显得我cheap, 一嚟佢哋印象分已经接近零二来杯咖啡亦都唔系好饮,所以呢我就永久Blacklist啦 你哋去试呢就祝你好运喇。 康城又多一间垃圾啦,过两年一定执。
2024-09-14
等候时间
15 分钟 (外卖自取)