2023-10-28
平时经过元朗新记都系早上入嚟食粥😗 环境都几干净企理,唔会太逼既茶记。今日嚟食午餐叫小菜鲜虾肠粉 $32厚肉鲜虾爽口既😁 肠粉多层够饱,粥店既肠粉唔马虎!豉油系落定左,想走豉油or少豉油就要落单讲定啦!菜心炒牛肉 $66有姜片、红萝卜片配搭颜色🤫 牛肉份量又多又肉质刚好软度,唔会炒到过老好难咬,几好😎 菜心带啲甜,汁做得几好。虽然佢好大条,但系唔系老菜,哈哈!豉椒蒸鱼腩 $57依个最好食!超新鲜,岩食既要叫!咁岩朋友钟意鱼腩既肥美先叫,我自己就未必叫🤭 件件鱼腩都够汁唔过咸,有嫩头有鱼油脂~豉椒黄鳝 $82虽然佢同蒸鱼腩都系用豉椒,但系做法唔同!一个系蒸一个系炒~ 黄鳝无腥味,炒比较有镬气。配白饭$14 唔错~正价食物可以有$12折扣饮品,加个热柠蜜都系+$6,而本身系茶餐就连饮品 - 热华田,冻就+$3片头三宝河 - 鱼片、鱼蛋、墨鱼丸 $43汤底有麻油味道几唔同😗
今日嚟食午餐叫小菜
鲜虾肠粉 $32
菜心炒牛肉 $66
豉椒蒸鱼腩 $57
依个最好食!超新鲜,岩食既要叫!
豉椒黄鳝 $82
片头三宝河 - 鱼片、鱼蛋、墨鱼丸 $43