2022-06-14
呢排东港城开左好多新既餐厅,而咖吔系其中一间但之前开张时实在太多人,为食猫真系唔想等😂到宜家无咁多人,为食猫先的起心肝去试环境咖吔既装修充满新加坡既风味,比人一种好relax既感觉😊另外,d位都几阔落,为食猫坐得都几舒服👍🏾食物新加坡喇沙掺掺 (4/5)呢碗粉真系好足料,有虾啦,鱼蛋啦,鱼片等等😻😻而且d食材摆得好用心,根本同张相一模一样😂至于个汤底好香,又唔会太辣👍🏾个面捞埋佢比既辣椒酱会显得更好食斑兰咖吔多士 (5/5)推介大家一定要叫咖吔😋佢个多士外脆内软,唔会过硬过淋👍🏾而连埋入面既牛油同斑兰酱一齐食,真系好好食,好满足咸蛋黄鸡翼 (5/5)推介为食猫真系估唔到呢个咸蛋黄鸡翼都咁好食😝佢既咸蛋黄好浓味,而且个鸡翼炸得啱啱好,唔会太干身(有时出面啲咸蛋黄鸡翼会炸得太干),不过如果啲鸡翼再大只啲会更好烤马来葱饼配咖喱 (4/5)同样呢个葱饼都烤得相当唔错,好松脆😍个皮唔会太薄又唔会太厚,搞到成口面粉而且点埋啲咖喱好快就食哂🤭椰汁芋圆(4/5)通常芋圆系台式糖水舖先整得好食😮💨但呢碗芋圆都整得几好,好烟韧而且有好多粒唔同味道既芋圆♥️加上个椰汁又唔会太甜,正😋估唔到连锁餐厅都有啲咁高
食物
新加坡喇沙掺掺 (4/5)
斑兰咖吔多士 (5/5)推介
大家一定要叫咖吔😋
咸蛋黄鸡翼 (5/5)推介
烤马来葱饼配咖喱 (4/5)
椰汁芋圆(4/5)
而且有好多粒唔同味道既芋圆♥️加上个椰汁又唔会太甜,正😋
估唔到连锁餐厅都有啲咁高水准嘅新加坡菜下次为食猫都会同屋企人或者朋友再食😋
题外话呢间餐厅嘅侍应嘅服务都几好