2009-02-24 6 浏览
上次食过tasting menu既dinner同x'mas帮衬过佢地既外卖到会之后, 一直很怀念kenneth 既手势, 所以今日带埋父母同妹妹一齐去食lunch.先上个黑糖面包, 同我上次食dinner果时果个一模一样, 不过今次都无整热到, 感觉就差左好多lu. 今日头盆系2拣1, 包括菠菜汤或芦荟沙律, 如果加$10, 仲可以2款头盆一齐食晒. 菠菜汤+cream又香又滑, 浓度刚刚好, 配衬一片脆卜卜既蒜溶包. 芦荟沙律好多菜, 配衬酸汁醒胃又健康,主菜我同妈咪都拣左蚬肉意大利饭 ($88), 蚬肉连壳上配上白汁, 好鲜甜好rich, 意大利饭浸左d白汁好香, 好软绵绵, 我同妈咪系怕肥既人, 都忍唔住口清晒成碟,妹妹拣煎三文鱼($148), 三文鱼超厚切, 有成4吋咁高, 原本佢一拎黎, 我见到切得咁厚身, 仲估唔方好食啦, 点知外皮煎到少少脆, 中层鱼肉刚熟透, 内层就仅仅熟, 每淡三文鱼都有3种唔同既鱼香味, 同样都系咁滑, 好正啰. 可见厨师出色既烹调技巧.爸爸叫左个肉酱意粉($78), 不过我就未试过味.最后我同妹妹要左cappuccino, 父母就要左cof

爸爸叫左个肉酱意粉($78), 不过我就未试过味.

最后我同妹妹要左cappuccino, 父母就要左coffee. 唔够既仲可以加$20, 食埋佢地home made既dessert. 哩餐lunch我地4个都一致赞成好味>.<
  • 蚬肉意大利饭
  • 煎三文鱼