2017-11-12
今日同朋友想静静地倾下计 又想饮番杯食下嘢 就嚟咗花墟附近呢间bar 七点嚟到唔太多人只有两枱客 铺头播歌唔系太大声好啱我哋 装修系一般嘅酒吧格局 灯光较为昏暗所以侍应喺枱面放咗盏台灯 好有情调牛魔王简咗个16安士牛肩胛肉 用铁板上 上面好多香草侧边有啲炸香咗嘅原粒蒜头 牛肉好厚身而且帮你切咗好细心 外面焦香入面仲系粉红色 火候掌握得啱啱好 望落去旧肉好瘦 但系食落口好林亦都重牛味 香草同埋蒜头都系脆卜卜 夹埋啲牛一齐食好香之余又可以减低肉味嘅油利感 另外仲叫咗个黑松露春鸡 上枱嘅时候好惊讶 春鸡份量唔细 食落口好滑 只鸡唔洗点汁都已经好够味 皮烧到脆卜卜肉又多汁而且好嫩滑 黑松露汁亦都好香好足料 不过量嫌茄汁酸味太重 配上炸粗薯条好食 另外就系餐厅推荐嘅鹌鹑鹅肝酿饭 鹌鹑size好细 入面嘅饭唔多 食落暗春有少少苏味 入面嘅饭揾唔到有鹅肝 亦食唔出有鹅肝味 比较推荐系黑松露烧鸡同埋牛肩胛肉
牛魔王简咗个16安士牛肩胛肉
另外仲叫咗个黑松露春鸡