2021-07-09 293 浏览
我谂钟意食饺子嘅朋友仔一定对呢间舖头都唔陌生😋 身为饺子爱好者嘅我,一早已经bookmark咗呢间饺子店,之前趁经过长沙湾,又系下午茶时段,少啲人排队,就入咗去帮衬下!因为想食清清哋,所以嗌咗双拼汤饺,估唔到佢咁正仲有蕃茄薯仔鱼汤底拣🤩 即刻嗌咗嚟试吓!粟米芝士鸡肉饺系人气之选,估唔到馅料都好饱满下,芝士都唔少😛 不过芝士饺子都系煎饺会好食啲!另外椰菜饺好好食,云耳好爽口,口感有软有硬,好钟意☺️另外,我哋仲嗌多份双拼(想试多啲唔同款式😳) 本身想嗌西洋菜饺,可惜当日无哂,转咗菠菜猪肉饺,菜多肉少嘅组合我自己就好满意,几唔错!另外个南瓜忌廉鸡肉饺好特别,见到即叫咗🤩 南瓜蓉煮到好软滑,食落仲有忌廉嘅香味!可惜因为个馅太腍,搞到个饺子一咬就散开,有少少美中不足😥另外仲嗌多咗份醉鸡食,醉鸡嘅份量都几多吓😌 一上到黎就有好香嘅花雕酒味,鸡肉好嫩滑好入味🤤 虽然酒味重,但系又唔会过于苦涩,好有惊喜🥰总括而言,呢间饺子黄店都几推介俾饺子迷食😋 佢嘅饺子都算皮薄馅靓,而且每只都胀卜卜🤣 $40都唔使就食到双拼,性价比都几高!不过令我最惊喜嘅系佢嘅醉鸡,估唔到整得咁好食,推介😍

粟米芝士鸡肉饺 拼 椰菜冬菇云耳猪肉饺

菠菜猪肉饺 拼 南瓜忌廉鸡肉饺