2024-01-11
最近忙到痴哂线,唔好话屋企煮,连出去食都无时间。🥲出开屯门市中心做野,见到个萤幕menu有泡菜饭卷同炸鸡嘅韩式餐厅,我即刻狗冲去买外卖!!!店员同厨房都系韩国人,识简单嘅广东话,由韩国人主理嘅餐厅,直觉系比较好食嘅😂😂咁我叫咗三样野食。黄金蜜糖无骨炸鸡(全只),kimchi煎饼,芝士紫菜饭卷。一见佢拎个外卖袋出嚟,忍唔住哗一声,金色好靓,连个炸鸡都有特别嘅纸盒装住,好抢眼😂返屋企果阵经过七仔买野饮,店员姐姐都闻到炸鸡嘅香味,眼甘甘望住我个金色袋问边到买,猛话好香😂😂黄金蜜糖无骨炸鸡(全只)返到去都差唔多隔咗一个钟,打开纸盒,一大盒炸鸡仲热㗎,同埋好香,金色嘅外卖袋应该系铝纸嚟,有好好嘅保温作用。蜜糖味嘅炸鸡好好食呀,啖啖肉无骨真系一流。kimchi煎饼 食落几惊喜,泡菜量好多,唔会食落成口饼咁,而且泡菜微辣,几开胃。芝士紫菜饭卷 好长一条嘅饭卷!入面算好足料呀,芝士配搭上满满蔬菜嘅紫菜饭卷,食落口感比较清爽,唔会好腻。原本望menu仲有唔少韩式便当睇落都好吸引,不过留返下次得闲d先,有时间堂食我会再去试。
黄金蜜糖无骨炸鸡(全只),kimchi煎饼,芝士紫菜饭卷。
黄金蜜糖无骨炸鸡(全只)
kimchi煎饼
芝士紫菜饭卷