2021-07-14
疫情冇得出国旅行就留喺香港旅行,冇得去澳洲就嚟长洲啦,行经一间几有特色嘅舖头,餐厅在单边角位,用尽L位设计一啲都冇浪费空间,外边亦有户外枱椅,侧面户外bar 枱,见到出面都坐满客,咁就系呢一间食午餐,天气咁热我肯定坐入边叹冷气啦😆 餐厅内有5张二人枱,同一张六人高身木bar枱,餐厅用自助式经营,客人决定食乜后要自己出去比$落单,餐具纸巾饮水也是自助我选左烟三文鱼酸忌廉焗薯,我想加多一条香肠,但有两款,职员好清楚讲解比我知道附加嘅香肠嘅分别,今时今日咁好嘅服务态度真系好难得,估唔到三文鱼可以配焗薯仲咁夹,尤其酸忌廉同薯仔的配搭,绝👍🏻👍🏻成份餐好大份,也好足料,连最简单的沙律菜也绝不马夫,至少有四五种以上,成盘最令人惊喜的系个芝士焗蕃茄,Juicy 到呢,切开个蕃茄细啖食,d汁会涌晒出嚟,风干橙片系另一个惊喜,甜甜的,清新又无罪恶感,真系冇谂过喺长洲入边会食到咁高质嘅餐厅,呢间餐厅将会列入我到长洲必食餐厅之一😊