2022-11-14
平时真系超少入嚟科学园,发现科学园原来都开左唔少新嘅餐厅。不过今次同朋友都系嚟左依间好多地方有分店嘅sensory zero食,主要系朋友话好耐无食而且食物质素唔错。餐厅环境都几舒适,空间开扬,同埋见侧边仲有个位置可以坐塌塌米,好似好relax咁。食物嚟讲价钱唔算平,基本上大部分餐点都要超过$100,不过款款睇落都几吸引。可惜因为唔算好肚饿嘅关系,最后都系叫左个意粉,如果唔系其实都想试下佢个All day breakfast。慢煮鸡胸肉茄汁扁意粉($92)本身谂住个意粉都系平平无奇,但食物嚟到嘅时候有成功引起我嘅食欲,鸡胸肉已经切好一块块方便食用,而且值得一赞嘅系虽然鸡胸,但系食落都好嫩滑,一啲都唔觉得干柴或者口感好"鞋",可能同慢煮有关,觉得几好食。而意粉质感亦都颇弹牙,唔会话煮得好淋,个人几满意个口感,配埋番茄酱酸酸甜甜几开胃。而且有啲意外嘅系碟意粉嘅分量都几多下,鸡肉亦比得好足料,唔似平时去开cafe食物分量都偏少。加上见其他朋友叫烧春鸡、猪排饭嘅分量都好多,大家都话食到好饱,令我觉得依间餐厅嘅性价颇高。另外,其实听朋友讲sensory zero一定要必试嘅系朱古力饮品,可惜我本
慢煮鸡胸肉茄汁扁意粉($92)
另外,其实听朋友讲sensory zero一定要必试嘅系朱古力饮品,可惜我本人唔太好朱古力,唯有睇住朋友饮。见到成杯野嘅第一感觉就系超级朱古力,连个杯柄都沾满左朱古力,佢仲会专登提供湿纸巾,都几贴心。朋友形容好好饮,朱古力迷应该几适合,而且都几啱打卡用,非常吸睛。整体嚟讲虽然价钱唔系平,但环境同食物分量味道都唔错,下次同朋友聚餐都会再考虑。