2014-01-22
A la Folie既蛋糕款式大大话话都有成十几款, 今次第3次, 都依然仲未试得晒同时, 亦要试试佢地既面包, 家阵做紧优惠, 买二送一, 平均大约$12左右一个, 真系好抵今次试左3款蛋糕 rima Donna外形好靓, 有一双朱古力美腿但内里更加吸引, 朱古力mousse软滑仲有新鲜香蕉切开之后, 入面每一层层次分明Rhapsody用低温方法 (Low Temperature Cooking)做成的酸酸甜甜既橙味, 好得意食得出唔系假橙汁既味道Mousse au Chocolat-banane完全比佢既外表呃左 !!其实我自己本身好钟意焦糖, 但见佢个样, 似系好甜既糖霜皮, 所以一直都未有试佢今次终于试喇 !! 点知 ... 一食就爱上左佢喇 !!暂时我最钟意就系呢款蛋糕 !!切落去, 你会feel到佢既外层, 又似jelly又似mousse, 仲有少少似布丁一个好新奇既质地兼口感超浓既焦糖味, 但又唔会过份甜食完蛋糕, 我就买左几个包返屋企放左一晚之后再食, 都仲几新鲜樱花虾火腿卷睇相都见到好多材料, 咬落去, 其实食到火腿多过面包甜甜既樱花虾中和番火腿既咸味黑松露芝士包睇外
今次试左3款蛋糕 : Prima Donna
外形好靓, 有一双朱古力美腿
但内里更加吸引, 朱古力mousse软滑
仲有新鲜香蕉 切开之后, 入面每一层层次分明 Rhapsody
酸酸甜甜既橙味, 好得意 食得出唔系假橙汁既味道 Mousse au Chocolat-banane
完全比佢既外表呃左 !!
今次终于试喇 !! 点知 ... 一食就爱上左佢喇 !!
暂时我最钟意就系呢款蛋糕 !! 切落去, 你会feel到佢既外层, 又似jelly又似mousse, 仲有少少似布丁
一个好新奇既质地兼口感
超浓既焦糖味, 但又唔会过份甜
食完蛋糕, 我就买左几个包返屋企
放左一晚之后再食, 都仲几新鲜 樱花虾火腿卷
睇相都见到好多材料, 咬落去, 其实食到火腿多过面包
甜甜既樱花虾中和番火腿既咸味 黑松露芝士包
睇外面, 一丁点既黑松露都见唔到 原来系内有干坤 !!
超多既黑松露混入cream cheese当中 朱古力榛子丹麦酥
又系另一个睇外表以为系普通野既面包 错喇 !! 呢个包拎上手已经feel到几重下, 但其实又唔知佢因咩事咁重
返到去, 打开来睇 ... 哗 !! 原来入面系有劲多既custard cream !!
A la Folie入面, 好多野都比到客人惊喜
每次食完, 你都会想再次帮衬佢, 睇下仲有咩野惊喜比到你