2008-04-08 12 浏览
Office近告士打道,湾仔多offices,lunch时段往往好多人又逼住晒,有次男友介绍我去呢家食lunch。去过两次,感觉都唔错。环境方面,由于佢本身系一间bar,而且系卢押道呢d比较偏的位置,lunch时段都唔会太多人。装修ok,地方也够阔落。Lunch sets大约有10款,全都是$69,仲可以包一杯红/白酒(当然,好多office都唔希望员工lunch time饮酒既)。第一次叫左个burger,第二次个set已经唔记得左叫咩名(d set的名都几难记)。第一次叫的burger真系份量十足,一个女仔系唔会食得晒的。味道唔错,都算juicy,而且d薯条都好脆,不过食左一半已经好饱了~第二次叫的set的味道几特别。用两个muffin做底,上面有菠菜同埋ham,最顶仲有只半熟的蛋。卖相几靓。味道方面,几样材料都好match,菠菜够healthy,而蛋亦好滑。今次的份量刚刚好,唔会浪费食物。服务都算唔错,lunch去食亦都唔需要订位。可以舒舒服服咁食一餐lunch,最适合约朋友仔一齐去。

去过两次,感觉都唔错。