2024-01-05 203 浏览
今次漫步筲箕湾,发现一间气派嘅西餐厅,对,就系呢间!一入到去,店内木纹装潢有种温馨感觉,好舒服🍃。落单前,店员提供QR code扫码点餐,科技感十足,好方便。首先话你知,呢度嘅全日早餐真系饱肚之选!黑松露炒蛋味道够晒香,软滑得黎又唔油腻,配上𠮶帮满满当当嘅高质素餐肉,水准一流。烟三文鱼同新鲜蔬菜够晒清新,啖啖肉嘅猪肉肠同火腿够晒咸香,啲窝夫又香脆又暖笠笠,真系正到不得了!🤤另一边厢,朋友点嘅加拿大安格斯雪花牛扒,外层煎得啱啱好,入口即溶。肉质软熟,真系即叫即嗲。丰富嘅蔬菜配搭绝对加分,埋单个过程都得心应手。至于低卡健康丼饭,一啖入口都感觉到食材嘅新鲜,配料嘅选择多样化,够晒精致。而个红肉火龙果蟹肉意粉,一看就心思思想攞相机拍低。那些粉红绒花的意粉,带嚟意想不到嘅口感,虽然蟹肉小贵但食材分量都够正,真系值得再嚟!👌总括嚟讲,呢度系食物质素同气氛兼备嘅地方,十分适合想享受一顿悠闲的午餐。埋单后心情大好,已经谂住下次要再嚟试其他菜式。记住啊,呢度系不可错过嘅筲箕湾美食!🥳