2024-12-19
如题所示,伺应「变花款赶客」简单讲就系:用餐时间75分钟,我地40分钟噶时候就畀人系咁执台噶嘢以及明示暗示离场,最后畀埋张单系面前。睇张图,埋晒单噶时间都未够1个钟。详情🔎事源我地两公婆凑住个2岁B黎食饭,先生食完去个厕所就返,而我陪住个仔系度饮埋杯橙汁等先生。突然位男伺应黎同我讲要唔要甜品,我知道开始要提埋单,但我地连落order到上菜到食完都系40mins,我地完全知道时间,唔需要一直用唔同方式提提提我地。咁我望下又无咩吸引噶甜品,当然唔会再落order过咗2mins,男伺应就拿张单黎话「小姐,我地依度系食完够钟就要埋单,你摆低卡转头就黎」。我一个人凑住个仔,一大部bb车,台面仲有嘢饮,点走啊?而且!重点系,我地未超过你地所谓噶75mins用餐时间,系咪食得快就要即走?系咪要我剩d嘢hold住系度唔食?结果~ 我就自己凑住个仔,一只手hold仔,一手拿手机畀距地scan QR code埋单,之后一手拎架大型bb车,一手拖个两岁仔行出去,难忘噶一次用餐体验
睇张图,埋晒单噶时间都未够1个钟。
详情🔎