2017-07-27
最近在青衣工作,见到一间新开的cafe开左喺青衣城。加上新开张,全单有八五折,加上被那似海底的环境所吸引,就试一试!餐厅的装潢给人一种好舒服的感觉,木纹的枱加上湖水蓝的天花,难怪咁多人帮衬。每个午餐都有沙律或餐汤,餐汤唔热又咸,有点失色。而沙律的菜就好新鲜,有我最爱的火箭菜,而且加上芝麻酱好开胃。主菜男朋友点了All Day Breakfast ,应有尽有。热的茄汁豆好有诚意,黑松露炒蛋又滑又香!另外仲有芝士焗大啡菇都好juicy,又大份!而我就点了有机南瓜鸡肉蘑菇意粉,好creamy! 南瓜煮到淋哂,平时唔食南瓜的我本身有种恐惧,不过食落唔会好重味,而且溶左的南瓜是对肠胃好好的!意粉都弹牙!正!最后,餐饮奉上热奶茶和冻咖啡,热奶茶好够热,呢一点唔系好多餐厅做得到。下次试下餐厅的甜品先,见到系蟹仔形的窝夫,又香脆,相机食先都系一流!