来到2020年的最后一天,想好好咁奖励一下自己,买吓嘢兼食餐好,所以就去咗海港城,喺LCX一轮疯狂购物后,见到呢度新开一间日本炉端烧🍡,餐厅入口嘅装修有令你置身于日本嘅感觉,就决定食好啲啲!虽然呢度嘅窗口位可以见到海景,不过我哋就拣咗坐吧枱,因为可以欣赏到师傅为客人烧串烧嘅过程。午市套餐主打都系串烧,另外都有刺身、寿司、乌冬等等嘅选择。经理仲好好请我哋食枝豆,粒粒都饱满而且翠绿,豆壳外边平均地洒上海盐,食起上嚟好惹味。套餐先来一道前菜,店员介绍食物嘅时候仲建议我哋进食嘅先后次序,先食南瓜🎃,然后麻酱豆腐沙律🥗,最后就系蕃茄伴柚子醋冻🍅。我尤其钟意呢个蕃茄,佢系去咗皮,雪得冻冻,加埋醋啫喱,成件事都好透心凉!然后就轮到幸串烧盛合出场。串烧包括有和牛舌🐮、黑豚长葱烧🐷、手羽先🐤、华味鸟鸡腿肉🐔、大虾🦐、芦笋🥬、同埋精选野菌🍄,另外仲有温泉蛋🥚作头盘,自家渍物系牛蒡同青瓜🥒,仲有面豉汤同白饭。串烧做得好出色,我最钟意两只大虾烧得脆脆,可以整只虾由头到尾连壳食晒,一啲都唔嘥嘢,而且真系好香口好好味!虽然呢度主打食串烧,不过都想缤纷啲,所以就叫咗刺身丼🍱,刺身方面包括有拖罗、剑鱼腩、帆立贝、牡丹
午市套餐主打都系串烧,另外都有刺身寿司、乌冬等等嘅选择。
枝豆
前菜

幸串烧盛合
虽然呢度主打食串烧,不过都想缤纷啲,所以就叫咗刺身丼🍱,刺身方面包括有拖罗、剑鱼腩、帆立贝、牡丹虾同三文鱼籽,另外都有配温泉蛋、渍物同面豉汤。拖罗入口即溶而且非常肥美,其余嘅刺身亦都新鲜而且鲜甜,口感一流。
杂锦刺身丼五品
虽然已经每人食咗一个套餐,但仍然系意犹未尽,始终一场嚟到当然要再食吓串烧至够大满足!一于食好啲,叫多几款串烧食吓!

先来呢个和牛串🥩,虽然份量唔多,但真系烧得好好味,和牛嘅油脂分布平均,师傅控制火候亦相当出色,做到外面香脆,入面刚刚达至七成熟,仲见到有少少粉嫩嘅肉质,口感同味道都一流!
和牛串
见到师傅为其他客人烧紧帆立贝🐟好吸引,同吧枱职员倾谈间知道系每日新鲜入货,所以我哋又要咗一客,师傅应该加入咗少许牛油,仲有一啲菇类,帆立贝烧得刚刚好唔会过熟,仍然保持鲜味,又系一款值得推介嘅烧物。
鲜帆立贝
老公钟意食蚝🦪,所以亦都叫咗一客烧蚝,蚝嘅肉质肥美饱满,放入口感觉胀卜卜,加咗调味之后仍食到蚝嘅海水鲜味,好正!
牡蛎
烧士多啤梨🍓串其实喺呢度嘅特色推介,因为见到佢门外墙身嘅介绍都系用咗呢个烧士多啤梨串做卖点,做法系在士多啤梨🍓外面包咗一层薄薄嘅豚肉,再将士多啤梨🍓烧到又暖又软身之后,就点少许炼奶一齐食,呢个做法果然令你对食士多啤梨有更深层次嘅享受!所以呢个一定要试!
草莓
老公对海鲜类零泻情有独钟,于是乎就叫咗烧多春鱼🐟,头尾烧得香脆,而内里嘅肉质就仍然嫩滑唔会烧得太干身,老公就好钟意食。
多春鱼
喺用膳期间,店员都会走过来同食客倾吓偈,问问食客嘅意见,服务真系非常一流👍🏼,让你真系愿意喺呢度继续开心消费。其实仲有好多款串烧都好想试,但实在太饱了,唯有下次再嚟食过!😋
幸串烧盛合
杂锦刺身丼五品