2017-03-14
呢间cafe既入口非常隐蔽,真系经过左都唔知,大家行到药房格离会见到个好似住宅咁既入口,仲要保安开门既,我地行左好耐先揾到。星期五晚冇book到台full晒,得番出面个露台位,我地因为太饿既关系就照坐啦。室内有重好warm既感觉,但出面个阳台就有d凄凉😂,好彩我地坐左一阵入面有人食完走,唔洗系出面吹风食尘。叫左两个set有餐汤、包同野饮跟埋。野菌黑松露阔条面,呢个好食呀,黑松露味好香,食完一啖又一啖,同埋佢系用阔意粉,咁样配个酱就冇咁腻。而另一个就叫左,盐烧蟹棒白明太子意粉架个个三文鱼花花。呢个味道都唔错,忌廉味浓,但食多几啖有d溜,不过加左三文鱼花花味道会好d,味道冇咁单一。不过我都系觉得黑松露个个好食d小食就叫左个车打芝士焗脆片,我就唔钟意食呢个。似食紧薯片,脆片偏醎而且同个酱又唔太夹,我地格硬食先食到一半,呢个唔食都冇所谓。野饮叫左一杯泡抹鲜奶抹茶,可能我唔系抹茶控,所以配野对我黎讲唔吸引,而且我觉得味道偏淡,摆耐一阵d冰溶左d之后个味淡到好水。另一杯就叫左蜂蜜柚子梳打,呢个就几好饮,因为我地食既都比较腻,饮呢个就可以清下个口,又唔会太甜,非常好!总括黎讲,呢到既面质素几好,试左
叫左两个set有餐汤、包同野饮跟埋。
野菌黑松露阔条面
车打芝士焗脆片