2018-08-17 63 浏览
今日冇食早餐返工,饿左成朝一到lunch即刻跑去揾野食!! 实在太肚饿,一定要食返够本先得 同事话呢间越式餐厅好抵食,咁一于食佢啦!!12点半去到有位呀,好好彩唔洗等!餐厅布置几特别,好精致!墙上有唔同既摆设,天花就布满渔夫帽,充满越南色彩!好有心思既设计呀!睇返餐牌先,40蚊个汤河汤饭,算几抵食㖞! 餐牌入面嘅小食好吸引呀!!除咗午餐之外,都忍唔住叫咗好多小食冇计啦,今日真系太肚饿,要食多d叫左个午餐猪颈肉汤河...猪颈肉好大块!! 烧得好香!加埋蒜香一齐食 ,口感好丰富。最紧要系块猪颈肉一啲都唔肥腻。碗河粉超大碗!好彩有人share,唔系既话我一个会食唔晒蚬港香蒜牛油焗青口 青口面铺上满满嘅香蒜,坚多蒜蓉呢!!钟意食蒜蓉嘅一定好喜欢。 青口完全吸晒蒜香牛油既味道,正越式烧虾串烧 上碟外型精致,已去外壳,三只虾大大只!虾头有好多膏,虾肉肉质弹牙!越式串烧双拼三串鸡肉三串牛肉,鸡肉好嫩滑,牛肉小小靭。 特制嘅沙嗲酱味道唔错。越式椒盐软壳蟹分量都唔少,应该有一只嘅软壳蟹。炸得松脆又香口,椒盐味唔算太浓,软壳蟹好多膏啖啖肉!越式炸虾多士 净系见到炸虾多士外型就觉得好惊喜!!好大旧丫!法式面
今日冇食早餐返工,饿左成朝
同事话呢间越式餐厅好抵食,咁一于食佢啦!!

12点半去到有位呀,好好彩唔洗等!

睇返餐牌先,40蚊个汤河汤饭,算几抵食㖞!

冇计啦,今日真系太肚饿,要食多d

叫左个午餐猪颈肉汤河...

猪颈肉汤河

越式椒盐软壳蟹
分量都唔少,应该有一只嘅软壳蟹。
炸得松脆又香口,椒盐味唔算太浓,软壳蟹好多膏啖啖肉!

越式炸虾多士
净系见到炸虾多士外型就觉得好惊喜!!好大旧丫!法式面包上面有超大旧嘅虾肉!虾肉好弹牙,咬一啖就成口都系虾肉,超爽喔!

泰国椰青
好清甜,入面有厚厚既椰子肉,好少食到咁厚嘅椰子肉呢。

青柠梳打
我觉得有少少酸,但同事又觉得ok㖞。
青拧梳打

好耐冇食lunch食到咁丰富喇!今餐真系冇得顶, 不论食物种类定系味道都非常好。特别系午餐超抵食,又大碗又大碟
午餐
猪颈肉汤河