2024-04-23 24 浏览
💛DC 甜品屋 (大角咀)大角咀海庭道2号海富商场地下16号舖话说今日同朋友去咗奥海城行街,行到肚饿嘅时候谂住揾啲嘢食医下个肚,点知俾我哋发现到呢间隐蔽小店,啲嘢食劲平,意粉都只系30几蚊,我哋仲嗌咗两个甜品,同埋野饮。我哋叫咗个白汁烟肉蘑菇意粉,意粉都好弹牙,味道偏淡,不过整体都唔错另一个鸡肉肠肉酱意粉,好足料,差唔多每一啖都可以食到鸡肉肠嘅味道,而且味道岩岩好。之后叫咗两个甜品,用嚟打卡真系劲靓,劲有少女心。 我最钟意就系𠮶个芒果窝夫,我钟意用窝夫点雪糕,再加芒果一齐食,甜甜地😝而我朋友嘅士多啤梨pancake都好靓,好吸引。其实香港都有好多又平又好食嘅隐世小店,可能两个人食一餐既价钱都平过来回深圳既车费,而且老板真系好人,十分亲切,所以我地成个体验都好开心,都希望大家可以多啲光顾香港既小店啦。
💛DC 甜品屋 (大角咀)
大角咀海庭道2号海富商场地下16号舖

之后叫咗两个甜品,用嚟打卡真系劲靓,劲有少女心。

而我朋友嘅士多啤梨pancake都好靓,好吸引。