2022-04-08
去完赛马会创意艺术中心,谂住系附近揾野食,行左1圈见到呢间车仔面几有特色就入去试下。睇一睇个餐牌发觉好多选择水,唔知点拣。见到有个六宝餐可以食多几个𩠌仲有野饮先$48,谂都唔驶谂即叫!呢间铺虽然唔大亦唔系咩大品牌,但竟然有得QR code落单,非常先进。咁系落单既时候见到有得干捞咁又系二话不说拣左。干捞可以落猪油,麻油等等,我就梗系拣最怀旧既猪油啦,唔系度度有。𩠌我拣左萝卜,猪红,陈皮鱼蛋,牛坑腩,金钱肚,同甜酸斋。萝卜入口即溶够入味,猪红爽口唔会鞋,鱼蛋陈皮味好出岩我口味,牛坑腩同金钱肚都高质味道几好,有口感唔会得个淋字,酸甜斋一入口就觉得偏酸,但食多2啖又几开胃几正🤣 最后到个猪油干捞生粗面,好好食,猪油好香,面好爽口,有d豉油汁咁样。食完一啖就停唔到系咁食!呢个一定会再encore。总结:好高质既一间车仔面店,性价比亦都好高,见佢有好多特别𩠌,下次一定会试埋P.S. 虽然唔系茶餐厅,但杯奶茶都几唔错
P.S. 虽然唔系茶餐厅,但杯奶茶都几唔错