2024-08-21 217 浏览
📍川浓 (沙田)沙田科技大道东1号1E大楼地下S003C号舖今日同朋友友去左沙田踩单车,中午出发,回程踏到科学园个阵已经超攰,谂住入去食啲野先再踩返大围。我地呢间川浓好似几抵食,咁岩我又钟意食沙姜鸡,就同几个朋友试下。我地分别叫左沙姜鸡客饭,口水鸡客饭,金汤酸菜鱼米线(酸微辣) & 重庆辣卤水鸡翼(4只)。沙姜鸡同口水鸡都ok , 鸡肉几滑,但口水鸡都几辣,因为我怕辣,所以沙姜鸡岩我多啲,而且有沾满沙姜。重庆辣卤水鸡翼反而唔算好辣,我呢个食平食十小辣既人都食到。总括黎讲难得系科学园有一间又平又抵食既川浓,下次经过都可以试一试。#沙田#川浓#科学园#米线#美食#美食推荐#抵食 金汤酸菜鱼米线个汤底好正,味道浓啖适中,不过如果浓多小小会更加惹味,鱼肉都几弹牙几滑,唔霉。
📍川浓 (沙田)
沙田科技大道东1号1E大楼地下S003C号舖

#沙田#川浓#科学园#米线#美食#美食推荐#抵食