同几个朋友Friday night想放工后揾个就脚嘅地方舒舒服服一齐食饭聚吓, 唔想嘈又唔想食得贵, 又要即日先订台, 估唔到系湾仔仲揾到!il Bel Paese开喺楼上, 可能因为咁所以无乜人留意, 上到去唔系好多人。佢做餐厅亦卖意大利食材, 如意粉、橄榄油、红酒等。餐厅空间占三分二左右, 可以坐四十人左右。难得楼上舖又望到出面, 对住修顿球场, 感觉几舒服。佢走causal dining路线, 酒可以直接走去食材果边拣, full bottle百零蚊有交易。点头盘可以直接去冻柜order或坐低点菜。一边饮酒一边食头盘一边同朋友吹水, 最好系环境轻松唔嘈又唔会黑妈妈有压迫感, 咁先系Friday night!坐得咁上下先叫主菜, 主要系意粉或肉类, 我地咁啱都拣咗意粉。佢既份量好足, 男仔一定够饱, 女仔可能share再加其他小食好啲。我钟意佢煮既时间适中而面质本身有嚼劲, 唔系果啲煮唔熟扮"al dente"。虽然已经饱晒都想试埋个甜品, 试左佢个椰子雪芭同tiramisu。一个清新一个香滑, 视乎有几饱, 两个都值得一试。又饮酒又由前菜主菜食到甜品, 每人都系二百蚊松啲。如果喺

又饮酒又由前菜主菜食到甜品, 每人都系二百蚊松啲。如果喺湾仔金钟区想夜晚要揾个舒服轻松嘅地方食饭, 呢间真系啱晒要求!
carbonara
意大利云吞