2022-09-21
平时约朋友去尖沙咀食饭好多时候都钟意饮番两杯,但系大多餐厅呢都系坐位唔舒服,或是位置比较偏远,今次呢一间朋友介绍嘅尖沙咀西餐厅,无论坐位食物质素都非常之有惊喜,很快便成为我嘅happy hour圣地。呢度坐位已卡位为主,一般二人都会安排六人宽阔嘅卡位,如果钟意空间感嘅朋友,你都可以坐外边。价钱饮嘢一般嚟讲都系数十蚊一杯,亦都有happy hour收费,有普通嘅生啤还有cocktail,以及系一啲特色饮品,呢度啲职员服务非常之好,行过亦都会介绍下一些人气嘅食物,饮品方面今次叫咗1664,分量非常之大,需要数十元.食物方面当然要呀呢度嘅人气鱼子三文鱼他他,分量看上去很细,但系三个人分仍然绰绰有余,里面长有乌鱼子,中间系三文鱼,底部有红菜头,食落口感非常之鲜美,比起出面嘅他他质量高很多。主菜方面要咗烤猪手,我可以讲呢度嘅烤猪手系成个尖沙咀最好食嘅,只需要二百多元,但系份量足够四至六个人分,佢嘅皮很脆,一边嘅肉呢非常非常之滑软滑,里面有肉汁,亦都配咗好多清新嘅薯蓉沙律菜,以及系德国酸菜,还有特色嘅酱汁。整体来说,呢个猪手呢系非常之非常之高质,以及系热辣辣。