2022-05-08
呢几年𝘊𝘢𝘧𝘦开到成行成市,就连明星都响应呢股风潮,系呢片闹哄哄嘅 浪潮入面突围而出,除咗食物要有质素,装修要有格调之外,有𝘎𝘪𝘮𝘮𝘪𝘤𝘬 都系一个重要嘅吸客元素 🧐 而位于中环嘅《𝘚𝘰𝘶𝘭》就主打「连杯都食得」嘅𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦同甜品,净系概念已经攞满分💯《𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶》$58 4 / 5𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶口感软滑,咖啡香味浓郁😋☕用手指饼一啖一啖好似笔雪糕咁食好过瘾,而食得嘅杯“𝘊𝘶𝘱𝘧𝘧𝘦𝘦”系用谷物制成嘅曲奇杯,咬落脆卜卜仲有淡淡嘅麦香,而且卡路里低👍🏻 成个甜品真系可以由头食到落尾,一啲都唔浪费♻️ 《𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦》🍵 $58 4 / 5抹茶口味比较浓郁,入口先系茶嘅甘涩,然后芝士嘅甜系慢慢渗出黎😊 再加上𝘊𝘶𝘱𝘧𝘧𝘦𝘦曲奇杯,成个感觉更加𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯☘ 除咗以上两款经典口味之外,仲有焙茶同芒果口味🤩 另外佢哋独家调配嘅咖啡亦都好出名,咖啡控唔好错过! ———————————————🏠环境舒适度:💛💛💛💛👅舔脷回头度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛💛———————————————
《𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶》$58 4 / 5
———————————————