今日同阿妹去大馆睇展览,睇之前谂住食小小野先,经过结志街见到有间精致小店新开张就入去睇下 小店主打卖纯天然健康低卡饮品,岩哂呢排要keep fit既我,大大杯饮品都系极低卡低糖,要健身既人士都可以放心饮,真系消暑恩物!香港通常卖高糖邪恶台式手摇饮品较多,比较少呢种健康饮品 火龙果迷迭香乌龙茶 (Dragonfruit Rosemary Rose Oolong $ 34) 饮落清甜富果香,完全唔酸,容易入口,乌龙茶底甘香突出,冰凉透心,非常refreshing  另一杯手摇金菊龙珠果桂乌龙茶(  Gooseberry Marigold) 之前从来冇试过龙珠果,听老板介绍话可以清热气和润喉,觉得几得意所以叫来试试,入口微酸但相当开胃,口感清爽,相当解渴,非常适合夏天消暑见到小店仲有卖burger,就同阿妹要左份combo 加两份沙律试试 ,估唔到有惊喜Munchies Slaw 原本唔知size 见到menu,大大份都系$ 18,食完已经半饱😂 沙律菜份量几多,比较特别系仲加埋莲藕干片,食落香脆,淋上店舖自家制既酸酸甜甜vinegar sauce 非常惹味 Truffle Mayo 重点推

Dragonfruit Rosemary

Munchies Slaw
Truffle Mayo

Truffle Mayo 重点推荐,份量系普通burger 既两倍,绝对物超所值! 一放上枱已经充斥著浓郁既松露味,食落更加不得了,汉堡包和其他连销店舖完全不一样,包松化香软,咬落有牛奶/牛油香味,而入面既系炸过既鸡胸肉一点都不干,食落香脆,亦保留左鸡肉肉质鲜嫩口感;配上其他配料如生菜、青瓜片和酱汁汉堡非常足料,口感层次丰富,中和整体腻感;店员仲附上手套,完全唔怕会弄脏双手,小店贴心举动值得一赞
Combo B
2020-09-05
Dragonfruit Rosemary
Munchies Slaw
Truffle Mayo
Combo B