2019-08-25
今日拍左一日拖,返屋企前去左呢个吧度chill下,以迎接听日嘅Blue Monday。入到嚟好特别,佢嘅装修系以印度为主题,播嘅歌都系啲流行曲(放心,英文嘅,唔系印度文),而啲歌都系拣过嘅,唔会好嘈,但又有啲轻快。佢嘅menu绝示花巧,简简单单前后两页,食物都只系占一个角落,但系可能因为做得比较专,所以食物质素唔错。我地嗌左个串烧,分别系猪牛鸡各两串,佢配埋个花生沙嗲酱,系甜甜地有粒粒花生果种,加埋佢啲串烧本身嘅调味,一食落去令我谂起泰国。佢个牛肉好重牛味,个鸡都好滑,猪中好腍,全部都唔会又硬又干,48蚊抵食👍🏼然后就系个唐扬鱿鱼圆,系真系用鲜鱿,绝对唔系雪藏果啲,因为食落好弹牙同有鲜味。好好食👍🏼跟住就系个炸鱼薯条,佢个份量真系好大份,两大旧鳕鱼再加一碟薯条,真系好饱。佢个薯条系本身有调味,唔洗点酱都好好食。个鱼就炸到外层脆卜卜,唔错。要chill下,当然品少得饮品啦!饮品方面,男朋友话炸鱼薯条要配啤酒,所以佢嗌左支健力士黑啤,好重麦味。而我自己就嗌左杯cocktail Sancino,佢系以紫苏叶同清酒做主,再加左莓类水果,饮落好清新,好岩夏天饮。而呢度令我惊喜嘅系,竟然唔收加一,
而呢度令我惊喜嘅系,竟然唔收加一,但系啲职员个个都好好笑容好好礼貌,所以两个人食咁多嘢,都系300蚊有找,性价比真系好高,下次一定会再嚟!