2023-01-09
食嘢果晚原来我地系最后一张单,又挂住影相,老板执完货,我地仲食紧😂.真系好高质🤤忍唔住同老板吹左两句水,先知道佢之前系米芝莲三星餐厅做过,难怪咁又有水准,但因为佢觉得好东西自然会有人欣赏,所以为人好低调,唔想写自己曾经去边度做过__________________________🔹双层牛肉汉堡 villa villa burger $118👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗Keto friendly: ⭕️走包皮😝首先佢果两块牛肉汉堡真系好多汁有肉味外层有一层薄焦脆,咬开里面又保持到粉嫩.偷偷地睇到厨房入边有原条美国安格斯牛肉再加上同老板倾偈先知汉堡系佢每日新鲜自家制,用铁板smash到想要既厚度要有咬感得黎,又做到外脆内嫩.唔止个汉堡落足心机,车打芝士要掌握好温度要令汉堡可以够热令佢溶入去😍.个包系特登调制食谱份量揾面包厂专登做俾舖头保证够新鲜够松软又不失廷身搽上牛油,再控制好火候面包真心煎得非常香脆松化!.配上蕃茄,牛油生菜同焦糖洋葱呢啲经典组合Classic得黎好好食.🔹西柠鸡堡 $68👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌炸鸡够厚肉大块,炸粉够薄,而且非常
__________________________
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
Keto friendly: ⭕️走包皮😝
首先佢果两块牛肉汉堡真系好多汁有肉味
外层有一层薄焦脆,咬开里面又保持到粉嫩
偷偷地睇到厨房入边有原条美国安格斯牛肉
再加上同老板倾偈先知
汉堡系佢每日新鲜自家制,
用铁板smash到想要既厚度
要有咬感得黎,又做到外脆内嫩
唔止个汉堡落足心机,车打芝士要掌握好温度
要令汉堡可以够热令佢溶入去😍
个包系特登调制食谱份量
揾面包厂专登做俾舖头
保证够新鲜够松软又不失廷身
搽上牛油,再控制好火候
面包真心煎得非常香脆松化!
配上蕃茄,牛油生菜同焦糖洋葱呢啲经典组合
Classic得黎好好食
🔹西柠鸡堡 $68
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
炸鸡够厚肉大块,炸粉够薄,
而且非常非常juicy
特制既西柠汁,真系有种中式西柠鸡既咸觉
不过真系快啲食,如果唔系就会冇咗脆口
青瓜索晒西柠汁,但口感仲带少少爽脆
面包唔需要多讲,一样好松软但个底煎得好香脆