2023-12-26 258 浏览
蛇王祖萍记豆品小食📍粉岭联安街17号宝安楼地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋环境:🎑🎑🎑🎑🎑服务:😏😏😏😏😏😏😏-今日我哋去咗粉岭嘅蛇王祖萍记豆品小食,真系有惊喜啊!佢哋系一间好低调嘅豆品小食店,卖芒果糯米糍同豆腐花,但系真系好出色!-🥭芒果糯米糍 $16皮薄馅多,芒果又大又甜,多汁水润,真系一食就爱上!😍-🥛木瓜牛奶汁 $23用一个字形容就系「润」!口感好浓郁润滑,一饮入口,真系好滋味!😋-🥣芒果凉粉芋圆 $31最令我惊喜嘅系佢哋嘅芋圆,特别系地瓜圆!地瓜圆有好明显嘅地瓜香气,又Q弹又有嚼劲,好绵糯好好味!佢哋仲用花奶做面,底部加埋花生糊,一匙羹就带嚟好多层次嘅滋味,真系好出色!💕-如果你地路过粉岭嘅时候,记得去试下蛇王祖萍记豆品小食啊!佢哋嘅芒果糯米糍同芋圆地瓜圆绝对值得一试,一定唔会失望!————————————#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #甜品 #甜品推介#糖水 #糖水推介 #粉岭 #fanling #hongkongfood #hongkongfoodie #联和墟美食 #粉岭美食 #粉岭推荐美食 #联和墟推荐美食
蛇王祖萍记豆品小食
📍粉岭联安街17号宝安楼地舖
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋
环境:🎑🎑🎑🎑🎑
服务:😏😏😏😏😏😏😏
🥭芒果糯米糍 $16
皮薄馅多,芒果又大又甜,多汁水润,真系一食就爱上!😍
🥛木瓜牛奶汁 $23
🥣芒果凉粉芋圆 $31
————————————
2023-11-25
$70 (其他)
  • 芒果糯米糍