2018-06-03 162 浏览
小王牛肉面来自高雄,凭著牛肉面拎过奖,在香港都有几间分店, 格局都比较亲民。之前食过小王牛肉面,味道不错,衬著下午茶时间,点左2份下午茶餐。好开心下午茶餐竟然有金钱肚!!主角对我黎讲系金钱肚:好大块又好入味,一点雪味都无,我仲好喜欢小王面既质感,加上个汤极之浓郁,唔会太咸,食完十分满意加满足。另外老公点左肉躁蛋饭,味道都不错,同跟餐仲会有一杯蜂蜜绿茶呢。我觉得抵食加正宗过楼下大集团伪台湾菜啊。另外我地都加左份猪耳,蒜味超香口,因为今日唔想食煎炸野,如果唔系我都实会叫炸鸡排。我会用实而不华黎形容小王,无舖张宣传,但食物保持质素,员工都是香港风格,小王属于贴地既台湾牛肉面店。