2023-06-12
最近公司好忙放工需要调剂下 同同事揾到一间新开嘅酒吧工业水泥墙氛围 整体感觉极低调 但估唔到今次special cocktails可以完全根据我哋口味嚟DIY 充分提升体验感❤️🔥❣️𝒟𝐸𝐸𝒫 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒟 𝒮𝐼𝒩𝒢𝐿𝐸-𝐵𝒪𝒩𝐸𝒟 𝒲𝐼𝒩𝒢𝒮 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝒟𝐸𝐸𝒫 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒟 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 𝐵𝐼𝒯𝐸 单骨鸡翼拼一口芝士 $78个鸡翼真系冇得弹 卤水汁腌得好入味酥脆外皮吱返少少🍋汁 酸酸咸咸伴酒真系Perfect 另外一口芝士咬开流心芝士内层 非常过瘾❣️𝒢𝑅𝐼𝐿𝐿𝐸𝒟 𝐵𝐸𝐸𝐹 𝒯𝒪𝒩𝒢𝒰𝐸 烧厚切牛舌 $118一共有三串份量都唔少 盐烧烧出👅原汁原味 面头放置番红花点缀 食落微甜 舌身厚实有韧性 意外地高质❣️𝒞𝐻𝐼𝐿𝐿𝐸𝒟 𝒰𝒟𝒪𝒩 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝑀𝐸𝒩𝒯𝒜𝐼𝒦𝒪 𝒜𝒩𝒟 𝑀𝒜𝒯𝒮𝒰𝐵𝒜 𝒞𝑅𝒜𝐵 𝑀𝐸𝒜𝒯 明太子松叶蟹肉捞冷乌冬 $106呢个暂时系隐藏item 店员话准备转新menu 暂时仲未launch想食主菜就推荐左呢个俾我哋试下 天时暑热拣咗冷乌冬 过冷河后乌冬十分弹牙松叶蟹肉酱分上 而且份量相当大方 上枱已经见到全部都系🦀肉 混入香浓明太子
松叶蟹肉酱分上 而且份量相当大方 上枱已经见到全部都系🦀肉 混入香浓明太子 略带辛辣刺激味蕾
❣️𝐵𝒜𝑅𝒯𝐸𝒩𝒟𝐸𝑅'𝒮 𝒮𝒫𝐸𝒞𝐼𝒜𝐿(𝐵𝑅𝒪𝒲𝒩) 调酒师特配 $98-128
因为唔钟意太甜嘅关系 bartender调制左杯
茶色带橙香嘅cocktail俾我
主要加入Gin Rinonato Mancino 整体酒精浓度较高但容易入口 略带微微苦涩彷佛好似饮紧浓茶☕️比起平时甜到吞唔落𠮶啲Cocktail 相当满意呢杯omasakase
❣️𝐵𝒜𝑅𝒯𝐸𝒩𝒟𝐸𝑅'𝒮 𝒮𝒫𝐸𝒞𝐼𝒜𝐿(𝒲𝐻𝐼𝒯𝐸) 调酒师特配 $98-128
至于朋友就钟意微甜带酸 以柠檬为主调 加入champagne同GIN🥂酒精浓度相对低啲 微量气泡增加口腔刺激感 酸酸甜甜够清新