2022-09-16
屹立中环十年 低调美式扒房🍷去完长洲玩,夜晚坐番船去中环继续食好野🤣招牌加拿大海胆卡邦尼意粉 Canadian Sea Urchin Carbonara Spaghetti 268 🍝✨✨✨呢间原来去香港海胆意粉嘅始祖😍 海胆好鲜甜,大旧足料;意粉软硬度适中有咬口,配埋creamy既海胆酱(加左啲炒香既洋葱粒)好好食喔🥂原条炸鱿鱼 Fried Calamari 158 🦑外脆内烟韧既炸鱿鱼,点埋个garlic aioli sauce,用左大量炒香左既蒜蓉加埋沙律酱调制,好特别❗️必点❗️慢煮bb back pork ribs 268 🦴🐷十分正路既ribs,肉质软腍,唔会overcook,配bbq sauce几juicy,啲配菜都好有诚意🤣另外再叫左个普通既蒜香鳀鱼油(系意大利人用黎提鲜既海鱼,类似中式咸鱼)大虾炒意粉🦐🍝 我记得意粉偏干,口味偏淡既,对比海胆意粉自然失色左啲🤣 其实呢间最出名系prime rib 不过人唔多惊食唔哂 下次有机会再试😙
去完长洲玩,夜晚坐番船去中环继续食好野🤣
原条炸鱿鱼 Fried Calamari 158 🦑
慢煮bb back pork ribs 268 🦴🐷