2023-07-25
经常喺附近出入,都未试过呢间低调嘅小店,今次终于入嚟试一试,果然有惊喜主食点咗西京烧比目鱼($92)同香煎和牛汉堡扒(日式咖哩)($92) - 比目鱼皮烧到脆口,鱼亦好入味,甜甜地好开胃;和牛汉堡扒煎得好香,牛味好够,咖喱系传统日式,甜甜地之余有满满嘅咖哩香味,而薯饼亦好绵。两份主食份量好足,亦配有玉子、车厘茄同椰菜丝。店家好温馨咁提我哋要捞匀木鱼、紫菜同白饭,果然食落每一啖都更香口;另一碗饭就配咗饭素,亦都好正特别想赞个味增汁同关东煮,味增汁本身香浓之余,仲有齐蚬、唔同嘅菇、香葱等,味道好丰富;关东煮汤底清甜,萝卜入味无筋,福袋内有mochi,高质小食飞驒和牛可乐饼($58) - 炸皮厚薄啱啱好,飞驒牛好香,可乐饼口感绵密,拌碟嘅椰菜丝同沙律酱就令份小食更清新店面系简单日式感觉,入到嚟小店又唔觉逼,座位都好坐,又干净,感觉几温馨小店提供嘅选择唔少,主食、小食、烧物、料理等加埋都有三、四十款店内有好多唔同动漫嘅figures同挂画,一望童年嘅点忆就返晒嚟,唔单止食物用心制作,成间餐厅嘅布置亦好有心思,值得一赞!