2015-12-29 343 浏览
年关难过年过,三五知己想买野返屋企,倾下女儿家心事,但要预算圣诞节新年吃喝玩乐...年尾旅行... 换季 ...换新"爱疯",个个都呻穷..... 其实"笔直"有限都可以有开心滋味晚餐的。我曾经系观塘工作,知道有间大件夹抵食既pizza店,啱晒今晚想take away慢慢食既女人's!是这样的...一致通过!成为$148落order后等15-20分钟左右,即焗差不多吧,玩住电话唔觉既,客人唔多时可以坐住等。就咁,就带走了。。。火辣墨西哥+海鲜杂锦pizza~好开心,可以拣两个味,我们拣左火辣墨西哥和海鲜杂锦, 满足晒食辣和唔食辣既朋友,少左个烦脑。厚批, 系好厚果种,够晒分量唔讲得少,朋友A食左半件就投降。这叫火辣墨西哥,有辣肉肠,洋葱,牛肉,辣椒等等,我认为最好食系辣肉肠和酸瓜粒粒,唔太咸,好惹味,朋友A就钟意啲红椒,觉得新鲜而且甜,不是辣的。朋友B就钟意佢芝士够多,仲话厚批如果太少芝士真系会好单调架(其实佢系芝士控)。另一边系海鲜杂锦,甜甜的千岛酱,好啱女仔同小朋友食,海鲜都几多架,有蟹柳,菠萝,虾,鱿鱼等等 ,鱿鱼好爽口,唔会太干太硬,千岛酱同芝士份量好夹。炸鸡~跟餐有两大件,虽

是这样的...一致通过!成为$148
柠檬蜜糖烧鸡翼
就咁,就带走了。。。
炸鸡
火辣墨西哥+海鲜杂锦pizza~
蒜蓉包

炸鸡~
跟餐有两大件,虽然take away, 但拎到回家都仲暖,个皮仲好脆,朋友仲觉得纸袋包装帮到手索左啲油,减轻了少量罪恶感。

脆皮炸得好香唔㶶,鸡肉好多汁好滑,大旧但有鲜味! 唔太多黄色鸡脂肪,大家都觉得好好食,下次叫餐要加多两件先得。
墨西哥+海鲜杂锦pizza
柠檬蜜糖烧鸡翼~
好开心,跟餐都有8只咁多,估唔到纸兜都几保温,鸡翼仲暖,一打开盒就闻到甜甜鸡翼香,鸡翼size都唔细,一啖系食唔晒,要分两次食。鸡翼多汁,好香香料味,柠檬蜜糖味闻到又食到,虽然叫烧鸡翼,但感觉一啲都唔热气,仲几滋润添。蒜蓉包~
押到最后先食,无法止啦,其他主角太吸引了!但蒜蓉包都不容忽视,放到最后先食,但都仲loklok脆!蒜蓉味都几够,每人meet半块食,一齐分享好开心。

摊左阵pizza冻了,我们将Pizza放上平底镬度少少加热,效果都唔错㖞。
全个餐我最欣赏柠檬蜜糖烧鸡翼!

$148, 3个人食,每人都系$50有找! 仲要有剩食唔晒!啱晒今晚既气氛!

其实已经无拣饭或意粉果类饱肚野,下次要拉多个人一齐join!
2015-12-29
20 分钟 (外卖自取)
柠檬蜜糖烧鸡翼