上次行开去观塘见到啲工厦就想上楼揾下有咩小店可以试一试😆随意游荡之中就见到呢家细味馆睇佢menu见到有麻辣鸡煲🌶🐔心就想决定试一试 始终比较少食所以有啲兴趣🧡不过因为想同屋企既妈妈分享所以就外卖买咗返去😆最后仲买多咗份猪耳🐷!买完之后就返去同妈妈开餐😆❤!-🌶麻辣鸡煲(半只)$178:首先认真,真系几辣架🌶🔥🔥食到尾条脷都辣到痺哂😂😂!佢啲辣椒油主要集中系底层,所以食到落去真心超辣🤣🤣!妈妈叻啲,我去到一半就开始投降🤣~讲返整体,因为我唔系堂食所以当然无用煲仔上菜,我觉得的确系差少少无咁有风味,不过味道上我觉得系唔错既🐔!用辣椒,蒜,洋葱同葱爆炒到成份野好香好惹味🤩,啲鸡件数量算多,好足份量~鸡既肉质都嫩滑,食到唔会觉得系冰鲜鸡死死实实咁🐔❤~几ok!(我最后悔系无堂食,如果有应该仲正啲🤭🤭)-🌶麻辣猪耳$38:我自己其实就更加钟意呢份猪耳🐷😝❤!先又讲返个辣度,其实都系咁辣🌶,差在呢份系小食所以我唔会特别用黎送饭食,唔涂汁就感觉无咁辣咁解🤣🤣~猪耳口感好爽脆,佢加咗啲花生碎,芝麻,蒜同青瓜丝咁入去炒,令到份猪耳既整体味道丰富咗,层次感多咗,比起某某连锁米线店既猪耳更好食🤣!咬下一条咬
上次行开去观塘见到啲工厦就想上楼揾下有咩小店可以试一试😆
随意游荡之中就见到呢家细味馆
睇佢menu见到有麻辣鸡煲🌶🐔
心就想决定试一试 始终比较少食所以有啲兴趣🧡
不过因为想同屋企既妈妈分享所以就外卖买咗返去😆
最后仲买多咗份猪耳🐷!买完之后就返去同妈妈开餐😆❤!

🌶麻辣鸡煲(半只)$178:

🌶麻辣猪耳$38:
我自己其实就更加钟意呢份猪耳🐷😝❤!先又讲返个辣度,其实都系咁辣🌶,差在呢份系小食所以我唔会特别用黎送饭食,唔涂汁就感觉无咁辣咁解🤣🤣~猪耳口感好爽脆,佢加咗啲花生碎,芝麻,蒜同青瓜丝咁入去炒,令到份猪耳既整体味道丰富咗,层次感多咗,比起某某连锁米线店既猪耳更好食🤣!咬下一条咬下又一条好快比我消灭哂😝🌶❤!

🌻价钱既话我觉得都算合理喇,始终小店本身既资金唔多,都需要多啲人support先经营到,呢家质素都ok,下次有机会再支持佢🤣🤣🌶!对辣野有兴趣既你可以试下🌶!我决定下次要堂食先得💜😂!
麻辣猪耳
10 分钟 (外卖自取)
麻辣猪耳
  • 重庆麻辣鸡煲