2013-09-28
由于工作关系, 今日收工就同男朋友去左长沙湾既好.厨房! 之前睇过下d食评觉得唔错, 所以都好期待, 加上好肚饿, 更加期待 XD 可能系附近工作得多既关系, 原来唔系太难揾, 系系一堆私人楼对面 店舖可算系窗明几净, 感觉好干净好清新, 加上知道佢注重环保, 营养, 健康, 更加觉得感觉良好入到去店员就问我地饮咩茶~~叫左壸普洱~~睇下个menu, d野食都唔系平 -3- 而且全部都话系4人份, 搞到我同男朋友唔知点叫好最后我地叫左个罗汉斋烩面(4人份)加个咕噜明虾球(4人份)..谂住今次做个大肚腩走 -33- 有野食黎喇!! 个面唔系真系好大, 但感觉几清新, 唔会好油 面上面放左菜心, 竹笙, 各种菇, 木耳雪耳 好足料的 虽然竹笙会索左d汁, 但食落都唔会觉得好油或者好咸, 成个感觉都好健康!! 菜心好大棵, 但胜在煮得够林, 唔会好难咬得开~~个面都好好味!! 食到一半个虾球都黎左喇! 出奇地细碟 >_____< 男朋友讲笑话明明系1人份 -3- 但写4人份~大概有6-7只虾啦~~仲有d青椒同子姜~~虾都够大只~同埋好爽口~~~几好味既~青椒都好
入到去店员就问我地饮咩茶~~叫左壸普洱~~
菜心好大棵, 但胜在煮得够林, 唔会好难咬得开~~
个面都好好味!!
食到一半个虾球都黎左喇! 出奇地细碟 >_____<
大概有6-7只虾啦~~仲有d青椒同子姜~~
虾都够大只~同埋好爽口~~~几好味既~
青椒都好甜~
不过d子姜味就未必个个都岩~~因为佢会整到成碟野好大阵姜味~~
唔钟意食姜既朋友要小心d拣呀!!
整体黎讲系几好食, 同埋食得出真系无味精无多油无多盐~~
不过价钱就真系唔平~2碟野埋单要$215~~
写4人份但2个人食其实都唔系真系好够饱 -3-
健康系几健康~~环境都唔错~~但抵唔抵呢就见仁见智喇 -3-
题外话/补充资料:
个厕所都几大几干净! :)