2007-09-28 19 浏览
㖊日同老婆囡囡入长洲玩,好耐无入,呢度真系好多食,同囡囡东湾游完水,特大炸鱼旦.桂花芒果卷,旧式茶楼饮茶,舅仔女朋友系长洲人,舅仔亦专登入一同食晚饭,由佢女朋友带路,4大1小7个菜有鱼虾蟹赖尿虾,炒蚬,半只鸡炒通菜3枝大啤4罐汽水3碗饭310蚊饱到上心口兼好味,舅仔女朋友大力推荐呢间甜品屋,横竖到此一游试无妨.叫了Creme Brulee,火燄雪山,心太软同香蕉船,Creme Brulee份量不少但只卖13蚊,兼且好味不嗜甜的我亦觉得好味,火燄雪山跟其他食评所说会关灯淋上Rum酒,囡囡睇得好开心,香蕉船差不多由囡囡全干掉,最后心太软出场,跟云呢拿雪糕,囡囡发挥小宇宙一路食一路话未试清楚个感觉!!食完真系顶到上喉咙,但真系好好味,一人小店食得出系用心去做下次入一定会再帮衬,临上船见到码头旁边有即做布拉肠粉,要计划揾次去长洲小住三两天