经过佐敦上海街, 见到众多旧式茶餐厅, 粉面档既食店突然有一间细细间的饰既食店, 入去一望, 原来系主要卖日本冻肉刺身既铺头, 好似有各类牛扒, 急冻带子等等, 而且亦有一些甜品卖, 例如奶冻同蛋糕甘, 由于刚到食TEA时间好肚饿, 于是就买左荔枝奶冻+newyork cheesecake +朱古力cheesecake番公司食店员几有礼, 会解释我知食物系乜黎既, 亦担心食物会溶专登俾个保温袋我.番到公司食物仲偏冻食落刚好, 首先系荔枝奶冻, 闻落去味道吾算浓烈, 但食落去好CREAMY 充满奶味, 再赵多几下, 发觉荔枝香同味都标出黎, 口感清新, 系一个不错既甜品NEWYORKCHEESE CAKE, 密度比较高, 冻食吾错, 重点系CHEESE味适中. CHOCOLATECHEESECAKE, 其实只系CHEESECAKE上面有层软软既CHOCOLATER< 个味都几MATCH, 但如果我冇食错, 佢CHEESECAKE部分比前者硬身D, 可能想配合番个软身朱古力酱总括黎讲,若果番工或住喺附近, 都系一个买外卖食TEA既好CHOICE希望下次可以试下佢地D 冻肉.!!

希望下次可以试下佢地D 冻肉.!!
2015-05-13
外卖自取