2018-07-08 48 浏览
记得旧年喺中环石板街食过一间好好食嘅日本料理餐厅,听闻佢系佐敦有分店,所以今次再次到访!一打开餐牌,见到有几个唔同嘅set dinner,我哋谂咗一阵,决定一人叫一个试下。我叫咗个海胆焗原只龙虾北海道帆立贝海鲜套餐,入面非常丰富!首先,先嚟个烟熏鸭胸沙律盛合杯,沙律杯有鸭胸肉、豆腐粒和沙律菜,沙律酱酸酸地,好开胃,好清新。下一个系时令三点刺身,分别有三文鱼、八爪鱼、牡丹虾,三文鱼好肥美,八爪鱼竟然唔韧,牡丹虾好爽口新鲜!主菜出场了,大大只原只焗龙虾,上面铺满好多芝士海胆酱,龙虾又爽口,非常惹味,好正啊!除咗龙虾,仲有好似手板咁大嘅北海道黑松露帆立贝,非常新鲜,有浓浓海水味,好似身处北海道咁。招皮脆皮煎鳗鱼,非常厚肉,即刻新鲜烧,唔错。呢个S2特色黄金炒饭用咗黑松露炒,香喷喷丿又多料,真系不得了!跟著呢个S2铁板纸包蚬汤,好得意,啲蚬汤原汁原味,非常鲜甜,好好玩喔。烧野菜而另一个套餐就有啲唔同,西京酱煮银鳕鱼,系一味好名贵嘅日本料理,银鳕鱼非常香滑!仲有个美国薄烧牛肉配香煎牛脷,好浓牛肉味,好稔呀!S2蟹肉黄金炒饭焗杂菌苹果梳打特饮 柠檬柚子梳打特饮泡芙甜品今次呢餐好满足啊,大家一定要去

我叫咗个海胆焗原只龙虾北海道帆立贝海鲜套餐,入面非常丰富!

招皮脆皮煎鳗鱼,非常厚肉,即刻新鲜烧,唔错。

烧野菜

仲有个美国薄烧牛肉配香煎牛脷,好浓牛肉味,好稔呀!

S2蟹肉黄金炒饭

焗杂菌

苹果梳打特饮 柠檬柚子梳打特饮

泡芙甜品

今次呢餐好满足啊,大家一定要去试试!
2018-06-26