2024-05-16 436 浏览
成日出街食,有时都想食得健康啲🌱位于佐敦嘅「我行我素」系社企餐厅,佢哋主打低碳生酮食物,不定时仲会为弱势社群提供免费饭盒❗️餐厅仲会不定时安排Live Band 🎤🥬发你个财财 (泰式生菜包)呢个系用左新猪肉同酱汁,加埋爆香左嘅薄荷叶一齐炒,超香又惹味💓同平时食紧嘅泰式生菜包差唔多,个人觉得仲更加好食😆除咗包生菜食,送饭都一流👍🏻🍝乌卒卒 (杂菌黑松露忌廉意粉)杂菌加埋黑松露忌廉,真系超香,意粉软硬适中菌类份量好多,差唔多每啖都食到😋🍆豪大大茄茄子大推❗️又脆又香😋炸粉包晒切件茄子炸到好酥脆,咬开茄子好嫩,仲保留小小湿润,点埋酱汁真系停唔到口😝🍟纯素新炸鱼柳配薯条炸鱼咬开真系似真鱼柳,配自家黑松露酱,yummy 薯条系原个薯仔切开去炸 ,唔会炸到过干🥗鱼儿他他拉萨3.0底层系新鲜三文鱼同沙律酱mix ,中间有洋葱碎,蕃茄碎,口感丰富💓中间系压碎嘅牛油果,香滑浓味,面头系切片无花果,点上小量黑醋汁,好睇又好味🔺如果太多牛奶味,朱古力味无掟企🔺绿油油奶昔每杯奶昔都用左Vegan Collegen ,螺旋藻粉, 牛油果,完全冇甜味,好健康
成日出街食,有时都想食得健康啲🌱
餐厅仲会不定时安排Live Band 🎤

🥬发你个财财 (泰式生菜包)

🍝乌卒卒 (杂菌黑松露忌廉意粉)
杂菌加埋黑松露忌廉,真系超香,意粉软硬适中
菌类份量好多,差唔多每啖都食到😋

🍆豪大大茄茄子

🍟纯素新炸鱼柳配薯条
炸鱼咬开真系似真鱼柳,配自家黑松露酱,yummy
薯条系原个薯仔切开去炸 ,唔会炸到过干

🥗鱼儿他他拉萨3.0

🔺如果太多牛奶味,朱古力味无掟企
🔺绿油油奶昔

2024-05-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段