2021-09-23
早排见到好多人post呢间火锅店,今日lunch行过见到唔洗排队就入去试下喇 Menu一共有12款锅,其中一款系期间限定,今次见到嘅系芫荽锅 lunch $88有一个锅 饭/粉丝同指定饮品,呢到系用qr code自己落单,呢12款锅有一半嘅配料都系一样 另外呢到嘅加点食材可以半份半份咁嗌,可以试多啲唔同款 #台式麻辣锅 ($88)😋好味指数:(7.5/10) 牛肉、麻辣鸭血、爆汁牛丸、蟹籽丸、娃娃菜、炸枝竹、鸣门卷、冬菇、金菇、蛋饺、芝士鱼豆腐同蜂巢豆腐 牛肉肉质正常而肉味都几浓~平时好少会食到蛋饺,我最中意就系Q弹嘅鸭血 最正就系一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐 麻辣锅唔会得死辣味,食到有其他香料嘅味道,一开头觉得麻辣味唔算太重,不过越食麻辣味越重,后劲十足同时带有麻香,中意食辣嘅人就要试下 #美肌锅 ($88)😋好味指数:(7.5/10) 呢个锅就有鸡肉片﹑花胶、鲜淮山﹑芝士竹轮﹑花枝丸﹑虫草花﹑娃娃菜、炸枝竹、鸣门卷、冬菇、金菇、蛋饺、芝士鱼豆腐同蜂巢豆腐。好耐冇食芝士竹轮同芝士鱼豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感觉,个汤嘅牛乳味好香。花胶都几大块,仲有鲜淮
另外呢到嘅加点食材可以半份半份咁嗌,可以试多啲唔同款
#台式麻辣锅 ($88)
😋好味指数:(7.5/10)
最正就系一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐
#美肌锅 ($88)
😋好味指数:(7.5/10)
好耐冇食芝士竹轮同芝士鱼豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感觉,个汤嘅牛乳味好香。花胶都几大块,仲有鲜淮山都好滋补好岩女仔食~ 不不过就建议唔好转乌冬,因为呢个汤配乌冬都几济~
小食我就嗌咗盐酥鸡~有原味同埋芫荽味,我就试咗芫荽盐酥鸡,其实就系有啲炸芫荽系上面,我自己平时就麻麻地,估唔到炸咗又几好味!