2022-07-26
夜妈妈见肚饿想食宵夜,谂黎谂去都系食串烧最好,食几多叫几多。呢间焱烧串烧性价比,串烧嘅款式种类又多,牛、猪、鸡、羊、海鲜、蔬菜应有尽有,仲有冷盘、小食同炸物。原只烧蛏子 @$60大大只蛏子我哋叫咗两只,用大量蒜蓉铺面烧,上枱已经闻到好香蒜味。蛏子肉质爽弹,味道鲜甜仲好多汁。盐烧多春鱼 $28多春鱼烧到劲脆身,鱼尾位置咬落卜卜脆。鱼身饱满,食落咸香,仲有满满嘅鱼春,一份有4条都几抵食。汁烧白鳝 @$38白鳝厚身,肉质偏爽弹,鱼皮烧得香脆。盐烧牛舌芯 $38爽口得黎唔韧,牛味香浓。焱烧自家制叉烧串 $18个酱汁香甜,叉烧入味,肥瘦适中,而且都几腍。焱烧香烤羊架 $45羊架唔膻,肉质都算腍。烧焦糖菠萝 @$16大推烧菠萝,面头有焦糖,卖相金黄劲吸睛,食落超香甜菠萝味,仲要系爆汁。汁烧大啡菇 $20大啡菇充满水份,非常juicy。蒜蓉焗帆立贝 $38将牛油、蒜蓉同帆立贝用锡纸包住一齐焗,d帆立贝劲香浓牛油味。烟肉车厘茄卷 $18香口烟肉卷住爆汁香甜车厘茄,口感味道都非常有层次。餐厅提供自家制嘅沙嗲酱同咖哩汁用黎点串烧食,酱汁惹味香浓,正!。。焱烧串烧专门店 (佐敦)佐敦伟晴街81-87号翡翠阁
原只烧蛏子 @$60
盐烧多春鱼 $28
汁烧白鳝 @$38
白鳝厚身,肉质偏爽弹,鱼皮烧得香脆。
盐烧牛舌芯 $38
爽口得黎唔韧,牛味香浓。
焱烧自家制叉烧串 $18
个酱汁香甜,叉烧入味,肥瘦适中,而且都几腍。
焱烧香烤羊架 $45
羊架唔膻,肉质都算腍。
烧焦糖菠萝 @$16
汁烧大啡菇 $20
大啡菇充满水份,非常juicy。
蒜蓉焗帆立贝 $38
烟肉车厘茄卷 $18
香口烟肉卷住爆汁香甜车厘茄,口感味道都非常有层次。
。
焱烧串烧专门店 (佐敦)
佐敦伟晴街81-87号翡翠阁地下B号舖