2024-08-13
朋友刚去完日本富士山, 又俾手信我, 好开心, 我地约左系佐敦食饭, 佢介绍试下呢间日系cafe, 去到门口已经见到有人排队, 我地等左一阵, 入到去里面, 装潢系简约日本风, 仲有窗边高枱位可以望街景, 感觉几chill~*明太子蟹肉意粉$139意粉挂汁, 软硬适中, 面头的蟹子份量都几多, 未必间间餐厅都会配埋蟹子, 所以比较有口感, 混合埋个汁一齐食, 几creamy, 不会腻, 好味~*开心果梳乎厘 $148这家小店主打自家制梳乎厘班戟, 仲系法国蓝带厨师主理, 甜品选择都有好几款,见到有开心果口味即刻叫左, 除左喜爱开心果, 开心果味的梳乎厘班戟还是第一次试, 放上枱时即刻心心眼, 开心果果酱包围住三层高的梳乎厘, 面头再洒上开心果碎, 梳乎厘食落轻盈松软, 闻到淡淡的蛋香,口感层次好丰富~*蜜桃玫瑰梳打 $36带有蜜桃和玫瑰的香味, 不会太甜, 夏天饮解渴又refresh!
*明太子蟹肉意粉$139
*开心果梳乎厘 $148