2023-05-18
佐敦一带好多海鲜小馆,今次见到OpenRice唔少呢间隐世火锅店好评,一于试吓!跟老板闲聊,原来呢度已经开左11年! 主要做熟客生意多,言下之意即系食物质素有返咁上下~-虫草花花胶炖鸡脚汤底 $186系原汁原味原材料送上来既一锅汤,未正式打边炉前饮左2碗汤,好足料好好味😌 老板仲帮手斟汤同𢳂汤渣比我地食!-特尚手切牛(中)$180牛肉好鲜味,每一块都切得好均称,系蝶型架! 推介🌟-脆鲩鱼片 $72又系切得好整齐,洗得好干净,每一块既形状大小切到差唔多之余,亦确保客人食到鱼皮同鱼肉,细心呢👍🏻-野生竹笙 $49而家野生竹笙卖少见少,系街市都好难揾到既时候,尚鲜有得嗌! 野生既竹笙果然好食好多,size都大件啲🤩 推介🌟-鲜打四宝丸 $86坚系手打,新鲜弹牙! 最有惊喜系虾丸,系真实既虾味,唔系市面上既人工感,掂👌🏻 推介🌟-蛏子皇(2只)$116超新鲜,洗得好干净! 渌完仲系大大只,弹牙有海鲜味😋 推介🌟-稻庭乌冬 $27Q弹、超搭打边炉既乌冬!-鲜甜粟米(有机)$49 & 田园盛(有机)$86超大兜,差啲食唔晒😂 粟米好甜,有机菜、番茄、萝卜都好新鲜,用黎作收尾好平衡,refreshi
-虫草花花胶炖鸡脚汤底 $186
-特尚手切牛(中)$180
牛肉好鲜味,每一块都切得好均称,系蝶型架! 推介🌟
-脆鲩鱼片 $72
-野生竹笙 $49
-鲜打四宝丸 $86
-蛏子皇(2只)$116
-稻庭乌冬 $27
Q弹、超搭打边炉既乌冬!
-鲜甜粟米(有机)$49 & 田园盛(有机)$86
超大兜,差啲食唔晒😂 粟米好甜,有机菜、番茄、萝卜都好新鲜,用黎作收尾好平衡,refreshing!
总结:好食新鲜之余,份量仲好充足,我地2人系超饱咁离开,CP值真系超高,真心推介呢间火锅小店比大家! 💗