2024-07-08
今日介绍嘅呢一间餐厅位于佐敦,系一间伪香港有几间分店既台湾菜餐厅。佐敦店系佢地最近新开既分店,位置系庙附近。铺头装修有台湾风味,食物份量大份而且价钱都唔费。卤肉饭$45呢度既卤肉饭有两个份量可以选择。今次叫左大碗就真系好大碗,饭份量起码有两碗饭咁多而且用左珍珠米,猪肉份量多切得大大粒肥瘦均匀,好抵食。红烧半筋半肉面牛肉面可以拣汤底,今次拣左唔辣红烧汤底。牛筋同牛肉面份量好多,牛肉有3大年牛根都唔少。牛筋炖得软烂,入口即化,可以烹调时间够长,牛肉都淋同好入味。火腿起司蛋饼蛋饼就正正常常胜在够热,令芝士做到轻微拉丝的其效果,加上外皮脆脆地,食到外脆内暖既感觉。炸鸡排炸鸡排好大块,一定要同人分享食,外皮炸得脆而加左盐调味,肉食落有肉汁,调味唔会太咸。📍老厝边(佐敦) 佐敦上海街86号地舖港铁佐敦站 A 出口, 步行约5分钟
卤肉饭$45
红烧半筋半肉面
火腿起司蛋饼
炸鸡排
📍老厝边(佐敦)
佐敦上海街86号地舖
港铁佐敦站 A 出口, 步行约5分钟