2018-07-06
我一向好钟意食burger😍今次就去咗佐敦c2出口隔离嘅一间小店食🍔,入面得十个八个堂食位㗎咋!我叫咗经典牛肉汉堡,同行朋友就叫咗烤猪颈肉汉堡。burger都几大几有份量🍔所以一定要压一压个包先食😂经典牛肉汉堡=特选美国牛肉汉堡扒+番茄+生菜+美式芝士+自家制烧烤酱😆呢到嘅牛肉汉堡扒好厚,唔会煎到熟哂,咬开发现汉堡扒入面仲保留点粉红色。汉堡扒唔会干,都几juicy湿润。而且重点嚟啦!加水波蛋真系一个几好嘅决定😛一咬穿只水波蛋,蛋黄汁就爆出嚟😛啲蛋汁同牛肉burger都好match㗎😋最简单嘅牛肉汉堡,但往往已经够令人满足。其实menu上见到呢到有特级牛肉汉堡,牛肉汉堡扒会打孖上😱其实一块都已经好厚了呢🤭.而其实本身加$22就可以转套餐有薯条或番薯条+汽水,不过我见转饮Bless冷压果汁都只系贵$10咋🙈平时一支Bless都好似要廿几蚊🤔于是今次系我第一次饮Bless😂薯条系粗薯,但如果可以炸得外层更脆身会更好呢。.小店都有唔少贴心位呢,例如店员会特别同我地讲可以挂袋喺枱下边嘅勾到🙈同埋会主动向每个客人送上一套手套同湿纸巾,食burger都唔怕整污糟手啦!
我叫咗经典牛肉汉堡,同行朋友就叫咗烤猪颈肉汉堡。
burger都几大几有份量🍔所以一定要压一压个包先食😂
汉堡扒唔会干,都几juicy湿润。
而且重点嚟啦!加水波蛋真系一个几好嘅决定😛
最简单嘅牛肉汉堡,但往往已经够令人满足。
于是今次系我第一次饮Bless😂
薯条系粗薯,但如果可以炸得外层更脆身会更好呢。