2023-12-09
佐敦新开咗间私房菜,装潢有多款香港地方名嘅牌🇭🇰有得拣小菜或者火锅,小菜好有镬气,但我同朋友都系中意烚吓烚吓多啲🍲打边炉有多款特色汤底同配料,高级嘅有花胶鸡丝鸡煲翅、至尊龙虾锅🦞✿ 花胶鸡丝鸡煲翅 $468花胶鸡汤果真足料,一黎到已经见到金黄色嘅汤底🐔💛花胶一条条软稔又滋补,仲有鸡煲翅真系大癫🤤一件件咁大件朋友都表示好满足,我地加埋应该饮咗6碗汤都有😂✿ 金沙咸蛋炸鱼皮 $68咸蛋黄鱼皮太邪恶了吧🧡鱼皮数量亦非常多,每块亦沾满咸蛋黄💛✿ 即炸响铃 $68即炸系同平时吾系即炸戈啲吾同啲,仲要劲大件又多,最尾食吾晒。✿ 蜂巢豆腐 $58蜂巢豆腐吾系间间火锅店有,整熟后啖啖都食到花胶汤汁味😋豆味浓郁。✿ 太极鸳鸯滑 $128打边炉点可以冇丸或者滑😆叫咗个餐厅独有嘅太极鸳鸯滑,即墨鱼滑加黑松露虾滑,一边橙色🧡加一边黑色🖤仲有太极形状,真系有太极feel🤭两种滑同样爽口,墨鱼味明显🦑✿ 牛肝菌竹笙饺 $68应该都系餐厅独有菜式,睇个样冇乜特别,牛肝菌味道又好出🐮平时都中意食竹笙,成个组合健康美味。✿ 玫瑰松板猪 $138玫瑰型猪肉太打卡喇,咁大瓣玫瑰就呈现眼前🌹条纹好靓,吾知仲以为系肥牛🤭薄片得
✿ 花胶鸡丝鸡煲翅 $468
✿ 金沙咸蛋炸鱼皮 $68
咸蛋黄鱼皮太邪恶了吧🧡鱼皮数量亦非常多,每块亦沾满咸蛋黄💛
✿ 即炸响铃 $68
✿ 蜂巢豆腐 $58
✿ 太极鸳鸯滑 $128
✿ 牛肝菌竹笙饺 $68
✿ 玫瑰松板猪 $138
玫瑰型猪肉太打卡喇,咁大瓣玫瑰就呈现眼前🌹条纹好靓,吾知仲以为系肥牛🤭薄片得黎仍不失猪肉味🐷
✿ 雪花安格斯牛粒 $108
安格斯牛肉比较常食,牛肉粒真系少见,雪花即脂肪部分真系多,油脂丰富肥美🐮
✿ 花甲皇 $98
花甲皇果然吾系浪得虚名,一睇条纹就知系靓野,大只又新鲜清甜。