2021-11-03
Cafe分开两个铺位,喺落单区柯打完,就稍移玉步到隔一个铺位,喺用餐区先就坐,呢段时间就可以喺秋千、窗边位打吓卡,另一个大卖点就系Cafe系全纯素餐厅,食物都不含肉类、鸡蛋、牛奶薄饼嘅火箭菜味道突出,植物牛肉仿真度高,唔睇menu都唔记得系食紧素肉,pizza薄薄一块,好似食紧脆片,不过美中不足嘅喺配料可以更丰富呢个沙律碗简直令我大开眼界,原来鱼类嘅素食都可以做到咁逼真😱夸张到喺连三文鱼嘅脂肪纹都仿制到出嚟👏🏻口感方面,纯素三文鱼比三文鱼爽口,除此之外,两者分别不大,三文鱼、吞拿鱼像真度极高!另外,沙律碗卖相讨好,底部铺满生菜、羽衣甘蓝,面层则嘅牛油果熟度刚刚好,仲有出奇地夹嘅中华沙律,色彩缤纷,配料丰富纯素红绒丝蛋糕纯素香蕉面包甜品都喺纯素,红绒丝蛋糕口感湿润、绵滑,香蕉面包微微㶶边,质感烟韧玫瑰拿铁蝶豆花柚子梳打拿铁使用咗燕麦奶代替牛奶,传来微微嘅燕麦奶同埋玫瑰花香,颜色梦幻嘅梳打甜甜蜜蜜,打卡一流
植物牛肉、蕃茄及火箭菜薄饼
纯素三文鱼、吞拿鱼牛油果沙律碗
纯素红绒丝蛋糕
纯素香蕉面包